Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Зцілюємося за допомогою мистецтва


У періоди душевної кризи або коли хворіємо, ми мимоволі шукаємо точку опори всередині себе. Для того щоб зцілитися, потрібно сконцентрувати внутрішні сили. Допоможе в цьому і одна з терапевтичних технік – створення мандали.


Мандало-терапія є однією з різновидів арт-терапії, що допомагає краще зрозуміти себе і проникнути в глибини своєї підсвідомості, віднайти душевну гармонію. розвинути фантазію, смак, здатність прислухатися до себе.


Мандала — це абстрактний малюнок в колі. Кругла форма символізує погляди людини на життя, його внутрішній світ, думки і почуття в даний момент. Малювання мандали допомагає людині знайти себе, вирішити внутрішні конфлікти, зняти стрес і позбутися страхів. Для того щоб зайнятися мандало-терапією, не потрібно ніяких умінь і навичок. Головна умова – малювати з натхненням: нехай рука виводить фігури, а очі обирають потрібний колір. В цьому переконалися учасники терапевтичного майстер-класу з інтуїтивного малювання «Малюємо мандалу», що відбувся в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ в рамках заходів психолого-мистецького циклу. Під орудою психолога після малювання кожен з учасників дистанціювався від власної мандали і подивився на неї збоку, придумав специфічний сенс. Всі разом обговорювали малюнки, досліджували їх та ділилися своїми емоціями.