Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Їх подвигу не буде забуття


Напередодні важливого для українців свята - Дня захисників і захисниць України в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ відбулася патріотична година «Їх подвигу не буде забуття». Її учасниками стали старшокласники місцевого навчального закладу, які завітали цього дня до книгозбірні. Всі разом згадали окремі події нинішньої війни – нещадної, кривавої, жорстокої, яка точиться прямо на наших очах. Говорили про українських воїнів – справжніх героїв і патріотів, хоробрих захисників, які вдень і вночі боронять волю і свободу заради незалежності нашої держави.


Серед них наші земляки, зокрема, Герой України Артем Амелін, який загинув ще у 2022 році. Щемним став і перегляд декількох епізодів онлайн-проєкту «Іловайськ», що присвячений 10-річчю подій Іловайської трагедії. В коротких відео безпосередні учасники боїв та батьки загиблих героїв поділилися своїми думками, власними міркуваннями, важкими спогадами та особистими переживаннями. Пізнавальним для присутніх став і тематичний огляд літератури.
З вірою в сили оборони, з вірою в Україну та її захисників вшанували хвилиною мовчання всіх героїв, що не повернулися додому, всіх полеглих за Україну.