Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Вшанування пам’яті загиблих воїнів


29 серпня українці вшановують пам'ять полеглих захисників і захисниць України. Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоби відстояти Україну, її державність та незалежність, її волю. Ми намагаємося робити це повсякчас. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, пошані й вдячності.

29 серпня – День пам’яті Україна започаткувала у 2019 році. З цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення. Ті події розгорталися на полях соняхів, що вже дозрівали. Сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя за незалежність нашої країни. Тому символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

Сьогодні на садибі Панаса Мирного разом із гостями – військовослужбовцями, що проходять реабілітацію у лікувальному закладі - ми вшанували пам'ять загиблих захисників і захисниць України. Дякуємо за вашу мужність, сміливість і героїзм!
За волю і незалежність ми, українці, платимо надзвичайно високу ціну. Тому пам’ять про борців і борчинь, їхню звитягу та патріотизм є найвищою цінністю для національної ідентичності. Ми маємо зробити все, щоб закарбувати подвиг полеглих Героїв на багато поколінь вперед, назавжди. Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України!