Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Воля до перемоги


26 липня в Парижі стартують Літні Олімпійські ігри – 2024. Цій події була присвячена презентація виставки художника Костянтина Гуменюка «Воля до перемоги», що відбулася в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ. На її відкриття завітали вихованці гуртка «Шахи» Полтавського міського центру позашкільної освіти та шахісти Полтавського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», які вже багато років проводять заняття на базі бібліотеки.

Присутні не лише з цікавістю оглянули портрети українських спортсменів, які в різні періоди представляли Україну на міжнародному рівні і стали переможцями, а й познайомилися з історіями їх успіху.

Серед учасників заходу – наша читачка, Гросмейстер України, Заслужений майстер спорту України, призерка ХХ зимових Дефлімпійських ігор та Чемпіонату світу з шахів серед спортсменів з порушенням слуху Наталя Мироненко. Для юних шахістів розповідь про її успіхи на міжнародній арені стали яскравим прикладом того, як наполегливість та любов до спорту можуть привести до значних перемог.

Справжньою родзинкою цього дня став сеанс одночасної гри юних шахістів з пані Наталією та Юрієм Верещакою – майстром спорту міжнародного класу, багаторазовим чемпіоном Полтавщини.