Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Виставка творчого доробку членкині НСНМУ Лідії Орел


17 вересня у Полтавському літературно-меморіальному музеї І. Котляревського відкрилась виставка творчого доробку членкині Полтавської організації НСНМУ Лідії Орел. Вона є визнаною майстринею декоративного розпису.


Основи професійної освіти отримала, навчаючись у Миргородському керамічному технікумі імені М.В. Гоголя у знаних педагогів Н. Беркути, С. Мисака та О. Пестича, підвищувала свій професійний фах у Харківському інституті культури.


Всю творчу діяльність Лідія Олексіївна присвятила вивченню, дослідженню і відродженню регіональних особливостей полтавського декоративного розпису та писанкарства. Полтавський декоративний розпис є одним з найдревніших в Україні. Глибоко вивчаючи тему, вона працює з фондовими колекціями державних та приватних музеїв. Вивчає старі документи, музейні раритети, ілюстрації до старих видань. Під час етно-експедицій по Полтавщині збирає відомості про особливості та технологію полтавського декоративного розпису, досліджує старовинні орнаменти. Всі регіональні традиції, свої пошуки і знахідки майстриня розвиває у своїх власних роботах.


На презентованій виставці в музеї представлені 22 роботи. Крім традиційних квіткових композицій на виставці представлені і сюжетні композиції на теми українських народних пісень, також присвячені «Енеїді» І.П. Котляревського та легендарному народному герою Козаку-Мамаю.


Виставка діятиме протягом місяця з 9.00 до 17.00 щоденно. Запрошуємо полтавців та гостей міста долучитись до кращих зразків народного мистецтва.