Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Виставка світлин Олексія Самойленка «Чарівна подорож Шотландією»


15 серпня 2024 р. у Полтавському літературно-меморіальному музеї І. Котляревського відкрилась виставка світлин фотохудожника Олексія Самойленка «Чарівна подорож Шотландією». Запропонований вернісаж – це враження від незабутньої подорожі унікальними куточками цієї казкової країни відомого фотохудожника.


Ще з під пера видатного письменника Вальтера Скотта, сучасника Івана Котляревського, народилась романтична Шотландія, яка зі сторінок його романів сприймається як найбільш горда і найпрекрасніша країна в світі. Цей суворий край підкорив серця і думи численних читачів. І сьогодні земля В. Скотта вабить туристів зі всього світу, щоб відкрити для себе середньовічні замки, поблукати в горах, помилуватись численними озерами.


Не оминув чарів цього самобутнього куточка Об’єднаного Королівства відомий фотохудожник Олексій Самойленко, член Полтавського осередку фотомайстрів, який нині мешкає у Німеччині і є директором IT-компанії.


Запропоноване ним знайомство з цим загадковим краєм для багатьох буде відкриттям. Смарагдові поля, бурхливі водоспади, скелясті гори, майстерно схоплені фотохудожником, зачарували автора і не залишають байдужим кожного відвідувача експозиції.


Олексій Самойленко – автор понад 40 фотовиставок в Україні та багатьох європейських країнах. Це колективні та авторські проєкти різних жанрів та спрямувань. Прикладом творчої співпраці полтавських і німецьких фотомайстрів є виставка творчого доробку членів Полтавської обласної організації НСФХУ, яка нині діє у німецькому місті Нюрнберг. Куратором виставки є Олексій Самойленко.

Запрошуємо у подорож чарівною Шотландією
Виставка діятиме щоденно з 9.00 до 17.00 з 15.08. по 05.09.2024р.