Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відкриття персональної виставки художниці Євгенії Пугачової: «Наші улюбленці» в музеї Володимира Короленка


2 серпня у літературній залі музею Володимира Короленка відбулося відкриття персональної виставки талановитої художниці Євгенії Пугачової «Наші улюбленці». Роботи художниці свого часу були представлені в музеї. В листопаді минулого року відкрилася виставка художниці «Чарівність творчої наснаги». Пані Євгенія пригадувала, що саме після цієї виставки намалювала котика і тоді вже виникло бажання створити серію портретів тваринок, які покладені в основу сьогоднішньої виставки під назвою: «Наші улюбленці».

Ця виставка – історія глибокого зв’язку між кольором і нашими почуттями. Це запрошення в подорож у світ кольору, який переповнений відчуттями, спогадами, втіленням тепла та радості. За словами художниці, її картини це спроба висловити емоції та перевести їх на полотно. У кожній картині ви знайдете маленьку історію, яку художниця спробувала перенести на полотно за допомогою фарб і форм.

Історія становлення творчого шляху пані Євгенії досить захоплююча. А почалася вона з простого бажання мати вдома барвите полотно зі слоном, бо це символ щастя, процвітання. Художниця почала пошуки заповітної картини, а відповідної картини не знаходила. Тоді вона вирішила створити її сама. Те, що починалося як особисте бажання прикрасити свій простір, перетворилося  на щось набагато більше – занурення у світ мистецтва та вираз себе через фарби та форми. Художниця малює олією на полотні. Олійні фарби мають багату палітру, глибокі відтінки та довговічність, що дозволяють художникам створювати твори мистецтва, які можуть протриматися довгі роки, зберігаючи свою яскравість і красу.

В своїх роботах в кожний символ пані Євгенія вклала лише позитивні значення, щоб дивлячись на картини людина наповнювалася натхненням і добротою.

І, за традицію, відкриття виставки завершилося традиційним Короленківським чаюванням.