Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Вчилися виготовляти писанку


Писанка – це маленьке диво, створене талановитими руками майстринь чи розписане власноруч. Минулими вихідними виготовляти традиційну для Полтавщини писанку, вчилися і в бібліотеці-філії №11 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ. Провела майстер-клас молода талановита майстриня Світлана Меркулова.


Торік дехто з учасників вже спробував себе в такому мистецтві, але були й ті, хто долучився до виготовлення символу Великодня вперше. Цього разу пані Світлана запропонувала учасникам використати у розписі писанки дубові листочки. Вони символізують силу, довголіття, терпіння, вірність і мужність. А розв’язана росіянами повномасштабна війна, зробила сильними й мужніми не тільки українських чоловіків, а й жінок. Вибрані для писанок кольори, теж були символічні – жовтий, що символізує місяць, зірки, урожай, та червоний – життя, надію й любов.


З великим бажанням і майже у повній тиші, учасники майстер-класу творили свої маленькі шедеври. Це було справжнє свято – щире, сімейне, наповнене передчуттям народження власноруч створеної писанки.
Потім діти всі разом сфотографувалися на згадку про цю подію.