Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Урочистості та спецпогашення ювілейної марки з нагоди 175-річчя від дня народження Панаса Мирного


15 травня в музеї Панаса Мирного відбулися урочистості та спецпогашення ювілейної марки з нагоди 175-річчя від дня народження видатного письменника-класика української літератури, автора першого соціально-психологічного роману в Україні, драматурга, перекладача, публіциста та редактора, культурного і громадського діяча Панаса Мирного.


До дня народження письменника музей Панаса Мирного оголошував конкурс малої прози «Кобищанські замальовки». Учасники конкурсу писали твір малої прози, використовуючи прислів’я, приказки та авторські афоризми із соціально-психологічного роману Панаса Мирного та Івана Білика «Хіба ревуть воли, як ясла повні?» чи інших творів авторів. До переможців та присутніх звернулася голова журі конкурсу Світлана Ленська. До вручення нагород та привітання переможців конкурсу було запрошено першого заступника міського голови Полтавської міської ради Валерія Пархоменка. Відбулося урочисте нагородження переможців у кожній віковій категорії.


До такого поважного ювілею наш добрий друг – художник і педагог Ігор Шипулін, – виступив з ініціативою виготовити поштові марки та конверти. Для них Ігор Анатолійович створив ескізи. Цього дня відбулося їх урочисте спецпогашення. До урочистого спецпогашення було запрошено ініціатора та автора ескізів Ігоря Шипуліна, голову журі Конкурсу малої прози «Кобищанські замальовки» Світлану Ленську, переможницю конкурсу Дар’ю Масловську та директорку Музею Панаса Мирного Ольгу Тютюнник.


На подвір’ї музею були розміщені локації: виставкові локації: книжкова виставка; одноденна виставка художніх творів майстрів, членів Національної спілки художників та Національної спілки народних майстрів вздовж алеї в парку; виставка творчих робіт учнів Полтавської художньої школи за літературною частиною; музична локація (Назар Божинський); локація «Музейний простір» (презентація майстер-класів, що проводяться у музеї). Із музичним подарунком виступив ансамбль народних інструментів «Гротеск» Полтавського фахового коледжу мистецтв імені М. В. Лисенка, керівник – Світлана Тищик.