Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Українська вишиванка: звучить і танцює!


Тематичною концертною програмою до Всесвітнього дня вишиванки вітали полтавців аматорські колективи Центру культури та дозвілля.

Одягнені у вишиванки різних стилів (від автентичних до сучасних), учасниці ансамблю народного танцю «Панянка» та клубу історично-бального танцю «Полонез» у своєму танцювальному дефіле продемонстрували красу українського вбрання.

У вишитій сорочці постала перед глядачами та киця Джилія. Новий образ, як і безліч мініатюрних національних костюмів, створила для своєї улюблениці Антоніна Мирінець. Вона ж – і авторка патріотичних віршів, декламацією яких розпочалася творча зустріч.

Енергійним виконанням пісень підсилили актуальність та важливість святкування дня вишиванки вихованці Зразкового колективу «Творчий центр Наталії Май».
«Надзвичайно приємно, що сучасні діти в знак прояву любові до рідної землі не лише одягають вишиванки, а й охоче співають про них. Тому і в репертуарі маємо чимало творів відповідної тематики, навчаємо любити рідне, українське», – говорить керівниця Творчого центру – Заслужена артистка України Наталія Май.

Захід зібрав на території Полтавського літературно-меморіального музею Володимира Короленка чимало глядачів.
Віримо, що кожен виступ, пронизаний візерунками творчості, додав присутнім віри у світле майбутнє та вкотре довів – все українське споконвічно визначне.