Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Уклін живим, полеглим – слава!


29 серпня в Полтавському літературно-меморіальному музеї В.Г. Короленка вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.


З цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом. Іловайська трагедія допомагає нам пам’ятати про підступність та віроломність російського агресора, про те, що будь-які переговори із терористами та вбивцями є смертельно небезпечною справою, і що довіряти їм не можна. Але Іловайськ – це не лише трагедія, а й сторінка української незламності.


Україна вже 10 років переживає найбільше випробування в новітній історії – веде збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. І в цей день ми згадуємо не лише тих, хто загинув під Іловайськом, а й вшановуємо пам’ять усіх полеглих Захисників і Захисниць України в сучасній російсько-українській війні, починаючи з 2014 року.

У великій залі літературного будинку також розміщена книжкова виставка «Україно! Честь і слава синам твоїм!».