Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Полтаві вшанували пам’ять полеглих Героїв


1 жовтня, у День Українського козацтва та в День Захисників і Захисниць України, у Полтаві вшанували пам'ять полеглих воїнів, тих, хто віддав своє життя захищаючи український народ від загарбників.

О 9 годині представники органів місцевого самоврядування, заклади освіти та культури долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання.

«Сьогодні ми зупиняємося, щоб схилити голови перед тими, хто пожертвував своїм життям за наше мирне небо. Ми завжди пам'ятатимемо їхній подвиг і будемо вдячні захисникам та захисницям, які продовжують боронити нашу країну. Особливу увагу приділяємо національно-патріотичному вихованню дітей та молоді. У школах проходять благодійні ярмарки на підтримку Сил оборони, проводяться виховні години, присвячені героям України. Формування культури пам'яті та поваги залежить від кожного з нас», - зазначила секретар міської ради Катерина Ямщикова.

Керівництво міста, військовослужбовці, ветерани та мешканці громади поклали квіти до пам’ятного знаку «Загиблим українським козакам».

Також хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України на Алеї Героїв Центрального кладовища та на Затуринському кладовищі.

Після панахид поклали квіти до могил загиблих Героїв.

Вічна слава і світла пам’ять Героям!

https://www.rada-poltava.gov.ua/news/23365/