Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Центр культури та дозвілля презентував виставку «Воїни. Історія українського війська»


1 жовтня у День захисників і захисниць України у Студентському сквері імені Андрія Орлова утворився справжній культурно-мистецький осередок, на якому патріотичні локації об’єднали мешканців міста.


Основною подією дня стала презентація виставки «Воїни.Історія українського війська», організованої Центром культури та дозвілля спільно з Українським інститутом національної пам'яті. Виставка присвячена розвитку українського війська з початку XIV століття й покликана зберегти історичну пам'ять про наших воїнів.


На території скверу було створено п'ять різноманітних локацій:
- акція «Подякуй військовому», у межах якої понад 200 учасників принесли книги, продукти довготривалого зберігання, хімічні грілки та теплі речі для українських захисників;
- майстер-класи з виготовлення оберегів для військових;
- підписування прапорів із побажаннями для військових;
- виступи на головній сцені істориків, педагогів та науковців;
- створення мотивуючої картини з гаслами сили для захисників;


За словами організаторів захід має на меті поєднати збереження історичної пам'яті з усвідомленням спільної відповідальності за майбутнє України. Такі ініціативи відіграють значну роль у зміцненні єдності та взаємопідтримки серед суспільства. Водночас виставка «Воїни.Історія українського війська» буде експонуватися у Центрі культури та дозвілля до кінця цього тижня під час переглядів тематичних фільмів.