Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Творчий вечір Надії Гринь «І немає кінця у любові»


Відома полтавська поетеса, лауреат багатьох премій Надія Гринь відзначила 20-річчя своєї творчості. А визнання поетеси почалося саме з нашої бібліотеки. 20 років тому у стінах нашої книгарні Надія Іванівна презентувала свою поезію, читаючи її із записника, та наспівувала свої майбутні пісні. Ця поезія припала до душі полтавцям і згодом з’явилася перша збірка її поезії, потім друга, третя… На сьогоднішній день у Надії Іванівни вже 11 добірок поезії: шість для дорослих та п’ять для дітей. А її пісні, звучать не тільки у виконанні полтавських виконавців, а й у виконанні народних, заслужених артистів України.


Привітати пані Надію завітали друзі, шанувальники її творчості та учнівська молодь нашого міста. Учні із задоволенням читали свої улюблені вірші Надії Гринь.


Особливе місце в творчості поетеси займає книга «Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк». Це перша на Полтавщині книга-реквієм, присвячена сучасному герою, що загинув за незалежність України в боротьбі з рашистською імперією зла. На зустріч завітала мама Дмитра. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх героїв, які віддали свої молоді життя за нас з вами, за рідну землю.


Не залишився осторонь і славетний земляк Надії Іванівни відомий великий художник, кобзар, композитор, співак Іван Новобранець. Всі присутні поринули в чарівний світ музики на бандурі. У його виконанні прозвучали улюблені пісні поетеси, зокрема «Заспіваймо про Україну» та інші.


Надія Іванівна на досягнутому не зупиняється: дванадцята її збірка поезії чекає на ілюстрування, а тринадцята вже готова до друку. То ж зичимо їй здоров’я, творчого натхнення та мирного неба над головою.