Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Творча зустріч із Оксаною Калиною


У бібліотеці-філії №4 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відбулася зустріч з письменницею Оксаною Калиною, яка відвідала книгозбірню в рамках міні-проєкту «Життєві історії».


Оксана Калина, знана авторка романів, які вже полюбилися полтавським читачам. Гостя завітала до бібліотеки із презентацією новинки видавництва «Клуб сімейного дозвілля» - романом «Батерфляй».


Творчий шлях пані Оксани розпочався з оповідань, які вона писала здебільшого для себе. «Старі казки на новий лад» - добірка відомих казок, але переписаних під реалії сьогодення. Кожне з оповідань адаптоване під українську сучасність, але не позбавлене присмаку казкового сюжету.
«Легкий стиль написання захопив родичів, а згодом і моїх друзів», - розповідала Оксана Калина. Вона наважилась на участь у конкурсі рукописів одного з видавництв України. Результат – чотири книги, на які черги у бібліотеці.


Її романи відображають проблеми сьогодення, зображують персонажів, за образами яких стоять справжні люди. Сюжети - близькі і зрозумілі кожному.
Перша книга письменниці, яку побачив світ - «Повість про останню любов». Тонка лірична історія про кохання, яка здатна змусити читача по-іншому поглянути на відносини між людьми та вічність почуттів.


Роман «Довга дорога додому» - сильний і вразливий одночасно. Потужна й емоційна книга переносить читача у 90-ті роки, де головна героїня Мар'яна бореться за свою свободу і справедливість.


«Читається на одному подиху! Історія про те, як змінюють нас критичні обставини, в яких хтось ламається, а хтось знаходить нову себе». Це відгук про роман «Довга зима».


Найбільше розмов було навколо нового роману– «Батерфляй». Зі слів письменниці: «Відгуки на «Батерфляй» варіюють від «неможливо відірватися» до «ну не знаю, може комусь таке подобається…» Книга, дійсно, не однозначна. Хіба це не привід прочитати її самому й оцінити?
Ірина Толок щиро поділилася думками й переживаннями про роман «Батерфляй». Отримавши приз від письменниці, пані Ірина вирішила, що книга має бути у «нашій бібліотеці».


Упродовж зустрічі Оксана Калина щиро й відверто відповідала на запитання читачів. Спілкування продовжилося після зустрічі та автограф-сесії.
Дякуємо за підтримку проєкту подружжю Марині та Андрію Гурник.