Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Струни ліричної душі


Вже давно стало доброю традицією запрошувати відомих людей нашого краю на гостину до бібліотеки-філії №5. Цікава творча зустріч з письменницею Оленою Никифоренко відбулася в читальній залі книгозбірні.


Зустрітись з відомою полтавською поетесою, талановитою журналісткою, художницею пощастило студентам фахового медико-фармацевтичного коледжу. Творчу зустріч пані Олена розпочала з презентації своєї книги «Як є…». У новій збірці авторка знайомить читачів зі своїм внутрішнім світом, розкриваючи переживання, знайомі кожному. Чуттєві доторки поетичного слова у виконанні авторки, її відверта розповідь про своє життя знайшли відгук в аудиторії. Вишукана лірична поезія, щирість віршів відразу завоювали юні душі читачів. А найбільше вразив присутніх вірш про рідну Полтаву.


Мистецтво слова допомагає формувати внутрішній світ людини, розвиває творчі здібності, естетичний смак, осягаючи глибини поетичних рядків. Ми вчимося розуміти самих себе. І в рамках проєкту, втіленого громадською організацією «Художників «Пектораль», Арт-центром «Зело» за підтримки IOM Ukraine пані Олена провела з присутніми майстер-клас «Сила слова – підтримка і позитив». Ведуча наголосила, що слово має велику терапевтичну властивість і з майбутніми медиками відбувся невеличкий експеримент. Це був найцікавіший момент зустрічі, коли студенти з п’яти слів складали казку, детектив, фантастичне оповідання. Із захопленням були сприйняті публікою вправи мовного апарату фейс-білдінгу.


Це було по-справжньому приємне, тепле спілкування молоді з багатогранною і цікавою особистістю - Оленою Никифоренко.
А ми, бібліотекарі, радіємо з того, що список гостей нашої книгозбірні поповнився ще одним відомим та цікавим іменем.