Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Співочі голоси, запальні танці та майстерні руки: День вишиванки у філіях Центру культури та дозвілля


Філії Центру культури та дозвілля стали справжнім осередком єднання та українського духу цього дня.

Народознавчі посиденьки «Памʼять роду» відбулися у Тахтаулівській філії, на яких зібралися поціновувачі народної пісні, де учасниці вокального ансамблю «Вербиченька» підготували програму із жартівливих та ліричних пісень. Завершенням заходу став флешмоб «Нитка Єдності», яким учасники продемонстрували свою неподільність, утворивши ланцюг із вишитих рушників.

Підтримали формат флешмобу, провівши цей день у вишитих сорочках, Абазівська та Чорноглазівська філії.

У Супрунівській філії для дітей пройшла квест-гра «Вишиванка – код нації», у якій юні учасники знайомились із цікавими фактами про вишиванку та її історією, відгадували українські мелодії під супровід гри на фортепіано. Також цього дня відбулися творчі майстер-класи з малювання та виготовлення поробок – у Біологічненській та Абазівській філіях.

Бричківська філія запросила на етнографічний вечір, де присутні ознайомилися з виставкою-інсталяцією "Українська вишивка", послухати історію, традиції народної вишивки в Україні, її стиль та орнамент.

«Вишиванка – це одяг вільних людей!» – під таким гаслом в Ковалівській філії пройшов веломарафон в національному одязі, до якого долучилися не тільки діти, а й дорослі мешканці села.

Окрім офлайн заходів відбулися фоточеленджі, які організували Гожулівська та Семʾянівська філії серед жителів громади. А Івашківська філія створила до свята привітальне відео.