Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Різнобарвне сяйво


Читальну залу бібліотеки-філії №5 прикрашають роботи полтавця Юрія Панкевича, лауреата премії імені Паїсія Величковського. Жителі міста добре знають творчість художника, він майстер декоративного текстилю, різьблення на дереві та карбування на металі. Пан Юрій – учасник мистецьких виставок в Україні, Іспанії (Мадриді). Персональні – у Полтаві (2016, 2020, 2024). Але до бібліотеки він прийшов з картинами, котрі виконані в новому незвичайному для митця стилі. Про флюїд арт (Fluid art) художник дізнався з інтернету та вирішив опанувати нову для себе техніку.

Живопис рідким акрилом флюїд арт – це новий вид абстрактного живопису, де фарба тече по полотну і створює захоплюючі кольорові ефекти. Рідкі фарби завдяки своїм властивостям перемішуються на полотні і розтікаються, створюючи казкові візерунки. Автор свої роботи назвав «Ранковий настрій», «Весняний ранок», «Вітряний сонячний день», «Спекотний вечір», але кожний, хто завітав на відкриття виставки Юрія Панкевича до нашої бібліотеки, бачили в роботах свої мотиви – створення нових галактик, народження суперзірок, планету з космосу, шаленство стихій, дитячий калейдоскоп.

Подарунком для пана Юрія та присутніх був виступ двох сестричок, зірочок Аліси та Милослави Лебідь. У їх виконанні прозвучали українські народні пісні та класичні твори. Ніжні чисті дитячі голоси викликами у слухачів впевненість, що Україна – це скарбниця талантів. Тетяна Циплюк, викладачка Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» допомагає дівчаткам адаптуватися в нашому місті та знайти себе в мистецтві.

Запрошуємо полтавців відвідати виставку «Енергія Кольору» та отримати своє враження від вибуху фарб та емоцій.