Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Разом з інструкторами ГО «Асоціація саперів України» в бібліотеці-філії №7 користувачі засвоювали правила безпеки в зоні військових дій


На базі бібліотеки-філії №7 Центральної бібліотеки ПМТГ було організовано тренінг «Безпека населення в зоні військових дій», який провела ГО «Асоціація саперів України».

Інструктори Резніченко Ігор та Резніченко Оксана розповіли про підготовку житла до нападу, необхідні дії в приміщенні та на вулиці, місця безпеки під час бомбардування, про правила евакуації після нападу.

За статистичними даними територія України зараз на 30 відсотків забруднена відходами боєприпасів, тому інструктори розповіли про попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів, про правила поведінки при знайденні підозрілого предмету або, якщо стали свідком підриву на міні.

Це важливо, бо термін роботи боєприпасів практично необмежений і вони можуть спрацювати в будь-який час. Присутні засвоїли три золотих правила безпеки: Не підходь! Не чіпай! Повідом службу порятунку!

Загрозою можуть бути боєприпаси, що не вибухнули, залишені боєприпаси і набої, детонатори і підривники, саморобні вибухові пристрої, міни-пастки і міни-сюрпризи.

Всі учасники отримали пам’ятки «Захист населення в зоні військових дій» та «Сапери України попереджають!».