Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

П'ятнадцять справ Владислава Івченка


За проектом «Незламні та хоробрі: письменники у ЗСУ».


Владислав Івченко – відомий письменник, лауреат престижних премій, в тому числі конкурсів «Коронація слова» та «Новела по-українськи», а в 2013 році – літературний стипендіат Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Його роман «2014» став переможцем премії «Літакцент року-2015» у номінації «Проза». З лютого 2022 р. служить у лавах ЗСУ.


За освітою пан Владислав – економіст, але за фахом – журналіст, також працював заступником головного редактора Сумського обласного тижневика «Данкор». Письменник почав писати у 1998 році і не планує зупинятися на тому, що має.


У літературному здобутку письменник має твори абсолютно різних жанрів: від історичних романів до кіносценаріїв вестернів та отримав чимало відзнак своєї творчості.


Дипломант конкурсу «Коронація слова — 2009» за роман «Яскраве життя та надзвичайні пригоди Зоряної Мальви», володар ІІІ премії «Коронації слова-2011» за роман «Стовп самодержавства, або П'ятнадцять справ Івана Карповича Підіпригори» (у співавторстві з Юрієм Камаєвим). Дипломант конкурсу «Коронація слова — 2012» за кіносценарій українського вестерну «Одного разу на Дикому Сході». Володар премії гостросюжетної літератури «Золотий пістоль» конкурсу «Коронація слова — 2013» за книгу «Найкращий сищик імперії на службі у приватного капіталу». У 2013 році став літературним стипендіатом Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Отримав третю премію конкурсу «Коронація слова-2014» за роман «Паничі». Улітку 2014 року став переможцем конкурсу «Новела по-українськи» з оповіданням «Стоїмо!». Роман «2014» став переможцем премії «Літакцент року — 2015» у номінації «Проза». На конкурсі «Коронація слова — 2020» оригінальний сценарій «Криваві танці в Кутах» був нагороджений спецвідзнакою журі. Роман «Чемпіонський бій Мері Дяків» (входить до книги «Три битви з Левіафаном») став одним із переможців конкурсу «Book Pitch-2021», якій проводять Одеський міжнародний кінофестиваль та Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Оповідання «Саша в кризі» посіло 2-ге місце на Міжнародному конкурсі прози «Без меж — 2021» (Одеса). Багаторазові перемоги Владислава доводять – ніколи не треба зупинятись.
Також пан Владислав автор і ведучий радіопубліцистичного серіалу «Авантюристи. 30 історій про героїв і лиходіїв» на «Радіо Культура».
Пан Владислав вважає: війна дарує авторам величезну кількість матеріалу. Від початку вторгнення до мобілізації він написав дві збірки оповідань та роман, пов’язані з війною. Дві книги вже вийшли. Третя теж невдовзі з’явиться.


У війську чоловік повністю припинив писати з об’єктивних причин: через відсутність приватного місця та часу, і через стрес, через завантаженість.
Книги мужнього та відважного військового, лауреата престижних літературних премій Владислава Івченка є фондах Центральної бібліотеки, бібліотек-філій №3, 4.