Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Презентація книги Валентина Сакуна «Полтавський слід Олександра Поля»


28 травня ц.р. з нагоди Всеукраїнського Дня краєзнавця у Полтавському літературно-меморіальному музеї І. Котляревського відбулась презентація книги відомого краєзнавця Валентина Сакуна «Полтавський слід Олександра Поля».

День краєзнавця в Україні відзначають з 2017 року за ініціативи Національної спілки краєзнавців України. Цього дня у 1925 р. у Харкові відбулась І-ша Всеукраїнська конференція з краєзнавства, під час роботи якої було створено Український комітет краєзнавства, що і стало датою зародження українського краєзнавчого руху. Краєзнавство – це основа для формування самоідентичності, що базується на любові до рідної землі, своєї «малої батьківщини», до її історії, народних традицій та звичаїв. Немає у людини місця дорожчого, ніж те, де вона народилась, землі, на якій вона зросла.

Краєзнавство – це одна із ланок музейної роботи. Одну із маловідомих сторінок полтавської історії відкрив у своїй книзі «Полтавський слід Олександра Поля» Валентин Євгенович Сакун. Його краєзнавче дослідження занурює нас у Полтаву ХІХ ст. і розповідає про роки навчання Олександра Поля, видатного підприємця, археолога, музейника, у першій полтавській чоловічій гімназії. Автор детально розкриває родовід цього відомого козацько-старшинського роду, розповідає про вчителів та однокласників Поля, досліджує вплив років навчання на формування і становлення особистості відомого громадського діяча.


Книга буде цікава всім, хто цікавиться історією рідного краю, шанує видатних особистостей, які внесли неоцінений край у його розвиток та процвітання.