Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Подбай про себе»


Травень пройшов під гаслом «Подбай про себе».

Протягом місяця в ЦКД та філіях проходили тематичні заходи, спрямовані на підвищення обізнаності про важливість психічного здоров'я. Тренінги, лекції, арттерапії та практики відбувалися в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» .

Учасники мали змогу дізнатись про емоційний інтелект, зрозуміти, що будь-які емоції це НОРМАЛЬНО, вчилися давати правильний вихід емоціям, вивчали інструменти для розвитку особистості, самопізнання та самопідтримки. Закріплювали знання практичними вправами, які допомогли зрозуміти прості речі: ментальне здоров'я - це той ресурс, який потрібен нам, щоб жити та розвиватися навіть у найскладніші часи.

Кожен з учасників зміг віднайти СВІЙ власний рецепт стійкості та відкрити для себе кілька ключових аспектів:

- важливість самопізнання: увага до своїх думок та емоцій;

- психічне здоров'я є важливим елементом загального, про нього потрібно дбати так само як про фізичне здоров'я.

- для покращення ментального здоров'я існує безліч доступних ресурсів: гарячі лінії, групи підтримки, професійні терапевти, література та ін.

Здобувати нові знання та прокачати свої скіли допомагали запрошені спікери, психологи та лектори, які проводили корисні, креативні, ефективні, мотиваційні та інтенсивні теоретичні та практичні заняття.

Дякуємо професійним тренерам за результативні та розвантажувальні заходи, а всім учасникам – за активність.

Пропонуємо не зупинятись, а ділитися секретами та дієвими методами, щоб множити нашу з вами стійкість і допомагати один одному відновлюватися. Допомагаючи тим, хто цього потребує, ми й самі почуваємося краще.