Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Плетіння душ: розмови флори та фауни


17 липня в Полтавському літературно-меморіальному музеї В.Г. Короленка відбулася презентація спільного проєкту двох художниць – Олени Пушкарьової та Світлани Олійник – під назвою «Плетіння душ: розмови флори та фауни», в роботах яких використані різні техніки та матеріали для створення гармонійних і витончених композицій. Так, Олена Пушкарьова – майстриня, яка розписує по шовку. Цей вид образотворчого мистецтва називається батик. Світлана Олійник – майстриня просторових плетених композицій – це так звана текстильна пластика.


Роботи Олени, що експонуються на виставці, – це квіткові композиції, тобто флора. А роботи Світлани зображують представників фауни. Таким чином їхній спільний проєкт демонструє синергію, де кожен елемент доповнює інший, утворюючи гармонійну та збалансовану картину природи.


Мета даного проєкту полягає не лише в тому, щоб продемонструвати технічну майстерність обох художниць. Олена і Світлана запрошують глядачів замислитись над гармонією, яка панує в природі, де взвємопов'язані всі її компоненти, а також над нашою відповідальністю за збереження цього крихкого балансу. Сьогоднішня виставка – це прекрасна можливість зануритися у світ природи, відчути її красу та тендітність і надихнутися на збереження та захист нашого спільного дому.


Запрошуємо всіх полтавців і гостей міста відвідати виставку, розташовану у літературному будинку Короленкової садиби, яка діятиме до 14 серпня.