Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Паперові соняхи пам’яті


Сьогодні – День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Саме 29 серпня 2014 року стався один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом. Коли вони колонами виходили «зеленим коридором», росіяни порушили домовленості та розстріляли їх. За даними Українського інституту національної пам’яті, через підступність ворога українська армія втратила загиблими 366 воїнів, 429 отримали поранення, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні.
Ті страшні події розгорталися на полях соняхів, що вже дозрівали.


На згадку про загиблих під Іловайськом воїнів, а також на вшанування пам’яті усіх полеглих за ці 10 років Захисників і Захисниць України, у бібліотеці-філії №11 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відбувся майстер-клас із виготовлення соняшників з паперу.


Символічно, що учасниками заходу, який провела бібліотекарка Світлана Городинська, були наймолодші читачки і читачі книгозбірні. Вони й передадуть пов’язану із цими донбаськими соняхами повчальну історію, наступним поколінням українців.