Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Пам'ять про Героїв Іловайська в серцях полтавців


На передодні Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, Центр культури та дозвілля провів кіномистецьку зустріч, присвячену 10-річчю боїв за Іловайськ.


Подія проходила у рамках проєкту «Українське кіно» спільно з ГО «Видимі жінки», де учасники переглянули відео проєкт «Іловайськ», створений Департаментом культури, молоді та сім'ї Полтавської міської ради. У цьому проєкті батьки загиблих героїв поділилися своїми думками, важкими спогадами та особистими переживаннями через десятиліття після трагічних подій 2014 року.


Герої, що віддали свої життя за Україну - це полтавці. Серед них: Олександр Горячевський, Антон «Еней» Цедік, Сергій Лимарь та Олександр «Viva» Мочалов. Їхні імена назавжди вписані в історію нашої країни.


Особливою частиною заходу стала зустріч із командиром штурмового загону «ОДІН» Тарасом Гапоном, учасником боїв за Іловайськ. Його розповідь перенесла присутніх у серце подій, що змінили історію України.


Також, захід доповнила виставка патріотичних картин, пронизаних глибоким змістом та емоціями, художника Сергія Роя.
Ця подія стала важливою нагодою для вшанування пам’яті Героїв та згадати про їхній подвиг. Пам’ять про них житиме вічно!