Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Пам’ятаймо трагедію Бабиного Яру: шануймо минуле, щоб зберегти майбутнє


29-30 вересня світ відзначає річницю однієї з найстрашніших трагедій людства – розстрілу мирного населення в Бабиному Яру. Ця трагедія стала символом нелюдських злочинів нацистського режиму, яка залишила глибокий слід у нашій пам’яті та історії. Філії Центру культури та дозвілля Полтавської міської територіальної громади долучились до відзначення Дня пам’яті трагедії, організувавши низку заходів, спрямованих на збереження історичної правди та вшанування жертв.


У Сем’янівській філії ЦКД пройшов історичний хронограф «ТРАГЕДІЯ Бабиного Яру». Присутні змогли дізнатися про жахливі події через історичну розповідь і перегляд документальних кадрів. Пам'ять невинних жертв було вшановано хвилиною мовчання.


У Івашківській філії було організовано перегляд документального фільму «Бабин Яр — у пошуках пам’яті...». Учасники заходу разом із кінематографічним твором досліджували важливі аспекти цієї трагедії, занурюючись у складні сторінки історії.


Тахтаулівська філія провела тематичну акцію «Бабин Яр: біль та пам’ять». У рамках заходу була представлена виставка-інсталяція тематичних фотографій, які розкрили глибину трагедії. Виставку супроводжувала розповідь про події тих часів, що дозволило учасникам ще раз замислитися над уроками історії.
У Верхолянській філії відбулася година-реквієм «Бабин Яр: без права на забуття». Учасники мали змогу ознайомитися з виставкою книг, переглянути відео та почути розповідь про страшні події тих днів.
Пам’ятаємо – значить боремося!


Збереження пам'яті про трагедії минулого — це наш патріотичний обов'язок, адже тільки через розуміння й осмислення таких подій ми можемо будувати мирне майбутнє. Вічна пам'ять жертвам Бабиного Яру!