Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Один день з життя Володимира Короленка


27 липня для музею Володимира Короленка завжди є особливою датою. Саме в цей день у 1853 році народився видатний письменник та громадський діяч, чиє життя два повних десятиліття було тісно пов’язане із полтавським краєм. (1900-1921 рр.).

Щороку до пам’ятної дати науковці музею готують літературно-мистецьку програму, намагаючись порадувати шанувальників таланту письменника різноманіттям у заходах: відбувалися численні презентації книг, відкриття виставок, різножанрові концерти. Надзвичайно цінним й зворушливим є та прекрасна обставина, що створити свято музейникам охоче допомагають інші творчі люди, а то й цілі колективи.

Так було й цьогоріч, напередодні 171-ої річниці від дня народження майстра слова.

Театральний проект під назвою «Один день з життя Володимира Короленка.1921 рік» за музейним сценарієм здійснили актори Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя та народного театру  «На Павленках ». Режисером-постановником  виступила Галина Чернявська.

 Дійство захопило глядачів глибоким сценарним задумом, яскравими образами, виконавською виразністю, відповідним музичним оформленням. Гарному враженню посприяли як режисерський й акторський талант виконавців, так і декорації з оригінальних музейних предметів, ретельно підібраний реквізит, професійний грим, а також вдало підібрані костюми дійових осіб епохи початку ХХ століття.

Пам’ять славного полтавця, праведника, талановитого письменника, громадського діяча полтавці вшанували покладанням квітів до його погруддя у садибі та могили у парку «Перемога».

Глядачі і наживо і у соцмережах дякували «за чудову ідею, яка втілилася в неповторний творчий вечір», «за прекрасний душевний захід до дня народження В.Г.Короленка», «за свято». Багато хто озвучив ідею повторити вдалу прем’єру згодом для ще більшого кола глядачів