Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Обіймаємо вас міцно


У бібліотеці-філії №4 відбулася патріотична година «Тим, хто тримає небо».
Зустріч із четверокласниками школи 23 відбулася напередодні дня народження 18-тої окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського, яка базується у нашому місті.


Її заснували ще в лютому 2015 року. Насправді ж, днем народження частини вважають 1 жовтня, коли з'явився перший гелікоптер Мі-8МСБ-В. Бригада стала четвертим підрозділом армійської авіації у складі Сухопутних військ України.


Школярі познайомилися з історією розвитку української авіації. Найбільше їх зацікавили військові гелікоптери.
Дізнавшись, хто створив перший гелікоптер, діти зрозуміли, чому 18 бригада носить ім’я Ігоря Сікорського. Його гелікоптери врятували мільйони життів, а інші літальні апарати били усі можливі рекорди зі швидкості.


65 років тому, 14 вересня 1939 року, у США авіаконструктор українського походження Ігор Сікорський підняв у повітря свій перший гелікоптер VS-300. До речі, авіаконструктор з юних років зацікавився літакобудуванням.


Четверокласникам презентували дитячі новинки: фотоенциклопедію «Літаки й гелікоптери» та книгу Зоряни Живки «Мрія. Небесні авіалінії».
А от про мангу «Привид Києва», японський комікс Мацуда Джюко українською мовою, школярі розповідали самі. Загадкового Привида Києва ніхто не бачив, тож діти ділилися легендами й міфами, які чули від старших.


Знову повернулися до теми зустрічі – дня народження 18-тої окремої бригади армійської авіації. Говорили про нарукавні емблеми – шеврони. «Це не просто аксесуар, - пояснив Сергійко однокласникам. - Шеврони дозволяють відрізнити свого від чужого. А напис «Воля і віра» - це гасло бригади».
По-особливому школярі вирішили привітати воїнів-іменинників: побажаннями та власними малюнками.


Майстер-клас з малювання гелікоптерів провела художниця Ганна Мухіна, яка поділилася секретами майстерності. Діти уважно, крок за кроком рухалися слідом за художницею, зупиняючись тільки на мить. Щоб перевести подих, звіритися з ескізом, виправити помилки. Плакати з чудовими малюнками та щирими побажаннями школярів отримають наші Захисники 1 жовтня, у день народження 18-тої окремої бригади армійської авіації.