Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Незвичайний баранець»


В бібліотеці-філії №2 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ співробітники Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олеся Васецька і Марина Тригуб провели інтерактивний захід та майстер-клас «Незвичайний баранець» для учнів 3-го класу.


Виконуючи цікаві завдання, діти дізналися багато цікавої інформації про значення вівці у житті людини, про походження одомашненої вівці та її вплив на розвиток господарства різних країн світу та України, навчилися розрізняти овече руно та смушки.


Звісно, познайомилися з цінними породами овець — решетилівською та сокільською, що розводили на Полтавщині. Розповідь супроводжувалась яскравою презентацією, іграми та завданнями, під час одного з яких пригадали найвідоміші прислів’я про баранів та овець. А ще побачили як виглядали різні породи баранів, та як їх використовували у господарстві. З допомогою підібраних бібліотекарями книг дізналися, як образ ягня втілився в біблійних сюжетах. А в книзі «Українські диковиська» Валі Вздульської, знайшли Амоніта (велетенського равлика) та з'ясували, що їх пов'язує з баранцем – ця назва пішла від давньоєгипетського божества Амона, якого зображували із закрученими рогами, як у барана.


Під час майстер-класу малеча виготовила кумедних овечок із солоного тіста. Гарні, яскраві поробки залишаться на згадку про цей чудовий захід.