Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Натхненний світ мистецтва: від творчості до стійкості. До Дня ментального здоров’я


В межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» - ініціативи першої леді Олени Зеленської.

19 вересня на артмайданчику «Диво-мікс» Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко, за ініціативи ОВА та за підтримки Департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради, відбулася акція «Натхненний світ мистецтва: від творчості до стійкості». Метою цього заходу було створення креативного середовища, що сприяє формуванню та зміцненню психологічної стійкості дітей через творчість.


У заході взяли участь викладачі та учні образотворчого відділення, відділу декоративно-ужиткового мистецтва, а також долучилися викладачі музичного відділення. Учасники активно працювали над своїми індивідуальними роботами — малюнками та декоративними виробами, а також створювали колективний проєкт під назвою «Вежа стійкості». Ця робота мала на меті відобразити тему ментального здоров’я та стійкості, символізуючи міцність духу і гармонію.


Завершальні роботи будуть представлені на спеціальній виставці до Дня ментального здоров’я, 10 жовтня, з метою привернення уваги до важливості психологічної стійкості та ролі мистецтва у її зміцненні. Виставка продемонструє, як творчість може сприяти гармонійному розвитку дитини та молоді, допомагаючи їм долати емоційні виклики.

Одна із цілей Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» - допомогти кожному знайти можливості посилення власної стійкості, навчити, як розвивати її самостійно.

Мистецтво і творчість - ресурси нашої стійкості.