Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Настільні ігри – це насамперед спілкування


Якщо завітати до відділу обслуговування Центральної бібліотеки ПМТГ, то ви можете не тільки взяти цікаві та пізнавальні книги, а ще й весело та з користю провести час. Адже ми маємо безліч настільних ігор на різний смак як для дітей, так і для людей старшого віку: економічні, логічні, стратегічні, пригодницькі, розвиваючі, психологічні, навчальні та інші.

Науковцями доведено, що таке проведення вільного часу допомагає розвивати логіку, пам'ять, швидкість реакції, уяву та комунікативні навички. На відміну від комп'ютерних ігор, настільні не псують зір, а також дарують позитивні емоції та можливість знайти нових друзів.

В читальній залі бібліотеки відбулася зустріч любителів настільних ігор з числа вимушених переселенців. Цього разу грали в культову гру 90-х, яка знову в моді - «Ерудит». Це неймовірно складна дидактична головоломка, яка прошерстить пам'ять та витягне на поверхню всі старі та забуті слова з вашого запасу.

Суть гри полягає у створенні слів за принципом кросворда. Для цього використовують фішки з літерами. Літери мають різну цінність у грі, в залежності від частоти використання. Крім того, на полі є клітинки, які збільшують цінність як окремих літер, так і всього слова. Головне – набрати більше очок, ніж суперники.

Ця гра стала учасникам корисною для «розминки розуму», а головне всі розійшлися в піднесеному настрої.