Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Музичне вітання древньому місту


Перша відома писемна згадка про Полтаву датується 1174 роком. Наше рідне місто згадується в Іпатіївському літопису, в тому фрагменті, де йдеться про похід князя Ігоря Святославовича проти половців.


На честь цієї важливої історичної події - 850-річчя першої писемної згадки - у залі музею В.Г.Короленка відбувся концерт викладачів, випускників та студентів Полтавського фахового коледжу мистецтв імені М.В.Лисенка та Інституту мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.


Велика зала була заповнена вщент шанувальниками вокального мистецтва. Щирими аплодисментами та вигуками «браво» супроводжувалися виступи як визнаних зірок вокального мистецтва Полтави Руслана Христиченка, Олександра Дубового, так і студентів, що лише починають свою музичну кар’єру. Найвищий рівень виконання демонстрували концертмейстери. Репертуар був підібраний надзвичайно вдало: звучали й класичні арії з опер Миколи Лисенка «Тарас Бульба», «Наталка-полтавка», і пісня на слова Лесі Українки «Стояла я і слухала весну», і українські народні пісні «Ой гарна я, гарна», «Терен, терен», і пісні сучасних українських композиторів.


Атмосфера єднання, високих патріотичних почуттів досягла свого апогею під час спільного виконання солістом Олександром Дубовим та всіма учасниками концертної програми «Пісні про рушник», яку підхопили й глядачі.