Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Линуть звуки першого дзвоника та дитячого сміху у бібліотеках територіальної громади


Скінчилось сповнене подорожей, веселощів і радості літо. Вже час знову дітям вирушати у захопливу мандрівку дивовижною Країною Знань і знову дзвоник погукав школярів за свої парти та нові підручники.


За доброю традицією у День Знань до бібліотек-філій Центральної бібліотеки Полтавської МТГ завітали наші друзі та партнери, постійні читачі, вчителі та учні шкіл нашої територіальної громади. Цікаво та пізнавально пройшов перший урок у бібліотеці-філії №2 «Мова - то серце народу!», де діти дізнались багато нових цікавих фактів про українську мову, виконували різні завдання, стали учасниками вікторини; ознайомились з книгами та відчули себе справжніми знавцями української мови.


Під час інтерактивного заходу та першого уроку «Знай і шануй національні символи» шестикласники Полтавського ліцею №13 «Успіх» дізнались про національну та народну символіку від нової завідувачки бібліотеки-філії №6 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ Сюзанни Онищенко та працівника Центральної бібліотеки Олексія Орла. Діти ознайомились з історією створення та заспівали марш Січових Стрільців «Ой, у лузі червона калина…», відгадували народні символи, що наші предки закодували у вишиванці, а також пошанували найріднішу на землі – матір-Берегиню. Не складними для юних читачів бібліотеки виявились питання патріотичного кросворду «Ой, у лузі червона калина» та майстер-клас по виготовленню з паперу патріотичної закладки.


Під переливи сріблястого дзвоника на творчу майстерню Ковалівської бібліотеки-філії «В країну знань сріблястий дзвоник кличе» завітали школярі та виготовили до своїх улюблених підручників яскраві кутові закладки орігамі.


Доєднались до привітань з Днем Знань й читачі Тахтаулівської бібліотеки-філії.
До Центральної міської бібліотеки на патріотичну мозаїку «Перемагає той, хто пам’ятає» на свій перший урок в цьому навчальному році завітали учні однієї із загальноосвітніх шкіл міста. Всі разом познайомилися зі сторітелінгом Незалежної України, дізналися чимало цікавих фактів про події й досягнення країни, якими маємо пишатися та які зможемо примножувати. А ще згадали окремі події та віддали шану полеглим героям. З зацікавленням переглянули відеорозмову учениці із ветераном сучасної російсько-української війни з циклу «Діалоги про війну», що був підготовлений Українським інститутом національної пам’яті спільно з ДП «Центр захисту інформаційного простору України» та Міністерством культури та інформаційної політики України, оглянули книги, що були представлені на тематичній виставці.


Бережіть, шануйте, пам’ятайте, любіть та вивчайте традиції свого народу, адже ми – українці, пишаймося цим.