Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Лелека в вишиванці: як ми відсвяткували День вишиванки


Відгомоніло відспівало свято вишиванки в бібліотеці-філії №11. На яківчанському пагорбі, де розташована бібліотека, в цей день було весело і велелюдно. На подвір’ї бібліотеки гостей свята зустрічали яскраві фотозони, господар однієї з них - лелека привітно змахував крилами в вишиванці, око гостей милували виставки вишитих робіт Зої Коваленко і яківчанських майстринь, віковий дуб поруч з бібліотекою прикрашала картина на сітці, яка символізує працю бібліотечних волонтерів на допомогу ЗСУ і наші надії на мирне майбутнє.


Цього року учасники свята в бібліотечному просторі вшанували відому в нашому місті майстриню цього стародавнього мистецтва Зою Коваленко – активістку, делегатку та учасницю установчих з’їздів Товариства Української мови, «Зеленого світу» та Народного Руху України. Зоя Дмитрівна пише вірші, долучається до заходів, які проходять у книгозбірнях міста, є волонтеркою загону «Невтомні бабусі», учасницею гуртка «Українські вечорниці» при бібліотеці-філії №7. Свого часу вона також координувала створення рушника-оберегу «Україна всіх єднає».


Окрасою свята став виступ дитячого гуртка вокального співу «Яківчанські зірочки», який створений на волонтерських засадах Наталією Несевровою, жителькою Дальніх Яківців, в бібліотеці-філії №11. Діти-учасники гуртка драйвовим виступом начебто підкреслили життєздатність і невмирущість народних традицій.


До святкування в бібліотеці долучився перший заступник міського голови Валерій Пархоменко. Він привітав учасників свята і за багаторічну сумлінну працю на благо Полтавської міської територіальної громади, активну життєву позицію, вручив Подяки міського голови з нагоди Дня вишиванки Зої Коваленко і Наталії Несевровій.


По завершенні концертної програми учасники свята робили селфі і численні фото на згадку в фотозонах і поруч з виставками, які були розміщені на подвір’ї бібліотеки.


На інших бібліотечних локаціях громади також популяризували День вишиванки - рідного культурного надбання, яке полюбилося всьому світу.