Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Козацькому роду нема переводу!


З нагоди Дня українського козацтва у бібліотеці-філії № 11 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відбулася квест-гра «Козацькому роду нема переводу!».
Наймолодші читачки і читачі книгозбірні із захопленням змагалися у різних конкурсах та естафетах, а батьки їх підтримували.
Зокрема дуже багатим на емоції був конкурс «Забави кашоварів», учасникам якого потрібно було наносити ложкою води для улюбленої страви козаків – кулешу, а потім якнайшвидше перебрати пшоно для козацької каші.


На тому ж емоційному рівні відбулися й конкурси «Як козаки через річку переправлялися» та «Пліч-о-пліч із товаришем».
Потім дівчатка красиво заплели гриви «козацьким коням», і продовжили змагання естафетою «Козаки-вершники». Під час якої «козаки на конях» (повітряних кульках) наввипередки скакали до стільців і швидко поверталися назад до команди.


Чимало цікавого й пізнавального про життя, побут, звичаї та подвиги козаків діти дізналися під час тематичної вікторини. Після неї провели конкурс «Доставка цінних пакетів». «Цінними пакетами» були літери, з яких треба було скласти слово «ГЕТЬМАН». І врешті решт, щоб виявити найсильнішу команду – перетягували канат. Як зізналися самі діти, для них це — найулюбленіше змагання. Цікавіше навіть, ніж пошуки «козацького скарбу», з яким вони теж добре впоралися, відшукавши «золоті монети» (шоколадні медальки).


Насамкінець, добряче стомившись, юні козаки й козачки поласували смачним кулешем, який для них зварила мама однієї з учасниць, Наталія Удовиченко.
Свято козацтво вдалося на славу!