Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Кіномистецькі вихідні в Полтаві


Центр культури та дозвілля спільно з ГО "Видимі жінки" продовжує створювати для полтавців особливі, атмосферні та колоритні вечори просто неба! Цими вихідними в рамках проєкту "Українське кіно" відбувся показ стрічки "Поводир" – одного з найпотужніших українських фільмів останніх років.

Подія була не лише кінематографічною, а й мистецькою: глядачі мали унікальну можливість поспілкуватися з сучасним кобзарем, художником, архітектором, лірником, торбаністом та громадським діячем Назаром Божинським. Він не лише поділився цікавими історіями про пригнічення кобзарів, але й розповів про свою участь у фільмі – зокрема, про те, як налагоджував кобзу для головного героя. Також розкрив цікаві деталі зі зйомок, зокрема про те, що для деяких сцен були залучені понад сто справжніх незрячих кобзарів.

Особливу атмосферу доповнила виставка картин талановитих учнів Полтавської дитячої художньої школи імені Святослава Пашинського. Їхні роботи вражали переплетінням українського минулого з болючими реаліями сьогодення та відображенням мрій про краще майбутнє.

А для тих, хто цінує маленькі приємності, під час заходу була можливість насолодитися ароматною кавою, яка ідеально доповнювала атмосферу затишного вечора.

Проєкт "Українське кіно" триває, і попереду на вас чекають цікаві кіновечори, що обіцяють нові зустрічі, відкриття та незабутні враження.

24 серпня | 19:00: «Таємний щоденник Симона Петлюри» до Дня Незалежності України.

○ Зустріч з істориком, завідувачкою відділу новітньої історії Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Наталею Кузьменко

○ Виставка патріотичних картин художника Сергія Роя

○ Затишна локація для читання української літератури

27 серпня | 19:00: кіно до 10 річниці боїв за Іловайськ