Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Історія полтавського журналіста та викладача: Сергій Шебеліст


За проектом «Незламні та хоробрі: письменники у ЗСУ».


«Писання для мене – це спосіб реагування на дійсність, нагода висловити свої думки в публіцистичній формі, не тримати їх у собі»
Сергій Шебеліст («Журналіст») – журналіст, публіцист, викладач, доцент кафедри журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка. Свій псевдонім (позивний) пан Сергій отримав від товаришів ще під час навчальних зборів резервістів, до повномасштабної війни.
24 лютого 2022 року з’явився до військкомату, отримав зброю і взявся до оборони країни від російської агресії. Спершу охороняв стратегічні об’єкти, техніку та блок-пости на Полтавщині, згодом потрапив на Донеччину.

Пан Сергій пишається службою в одній з найбільших бойових бригад ЗСУ, яка продовжує давати відсіч ворогу на фронті – 72-ої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.
Публікації Сергія Шебеліста розміщують місцеві та всеукраїнські інтернет-видання. Він продовжує робити те, що любить. І таку настанову, говорить, дав би зараз своїм студентам.
«Любіть те, що робите, і робіть те, що любите. Ставтеся з розумінням до критики. Постійно займайтеся саморозвитком і самоосвітою».

У вільний час Сергій Шебеліст пише розповіді про будні на передовій, короткі, але емоційні зустрічі з побратимами, перші хвилини після прильотів ворога.
Працівники Центральної бібліотеки Полтавської МТГ мають надію, що книги Сергія Шебеліста поповнять книжкові фонди полтавських бібліотек.