Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Інтерактивний захід «Знай і шануй національні символи»


Для кожного з нас найдорожча і найрідніша та земля, на якій ми народилися, де живуть наші батьки, рідні, де поховані наші предки. Це – наша рідна земля, наша Україна. Кожна країна світу обов'язково має свої символи. Такими символами для нашої держави є Гімн, Герб, Прапор, тобто державні (національні) пісня, символ та стяг і це зазначено у Конституції України. Українська пісня хлопців та дівчат супроводжує від самого народження – це і мамина колискова, і дитячі хороводи, і весільні пісні та козацькі марші. Юних козаків тризуб та синьо-жовтий стяг супроводжують до самого кінця. Крім державних символів, Україна має ще й народні, поетичні символи. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка, рушник, калина біля вікна – все це наші, близькі до душі, символи.


Про національну та народну символіку під час інтерактивного заходу «Знай і шануй національні символи» учням Полтавського ліцею №13 «Успіх» розповів працівник Центральної бібліотеки Олексій Орел та завідувачка бібліотеки-філії №6 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ Сюзанна Онищенко. Шестикласники познайомились з історією створення та заспівали марш Січових Стрільців «Ой, у лузі червона калина…», відгадували народні символи, що наші предки закодували у вишиванці, а також вшанували найріднішу на землі – матір-Берегиню. Не складними для юних читачів бібліотеки виявились питання патріотичного кросворду «Ой, у лузі червона калина» та майстер-клас по виготовленню паперової закладки до улюблених підручників.

Національна пам'ять надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти та передати нащадкам. Бережіть, шануйте, любіть обереги, вивчайте традиції свого народу, адже ми – українці, пишаймося цим.