Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Гості з Польщі


У липні цього року Центральна бібліотека Полтавської МТГ долучилася до благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!», яка мала за мету сприяти поповненню українськими книгами бібліотек, що створюються в Польщі для забезпечення наших співвітчизників за кордоном доступом до рідної літератури.


Зокрема, для українців міста Олешниця колективом працівників бібліотек Полтавської міської громади було зібрано близько 100 примірників книг для дітей, які допоможуть маленьким українцям читати улюблені твори рідною мовою, знайомитися з українською культурою та зберігати національні традиції.
Ці книги було передано представнику української діаспори в Польщі в м.Олешниця, Клубу: «Навколо сонця: Польща та Україна разом!», працівнику муніципального пункту інтеграції та активізації при мерії міста Олешниця Валентині Педченко, яка особисто завітала до нашої книгозбірні. В рамках дружнього візиту пані Валентина познайомилася з діяльністю бібліотеки та поспілкувалася з колективом. А ще передала чудовий гостинець – книги про місто Олешницю та цікаві дитячі видання, які стануть в нагоді тим, хто вивчає польську.


Ця зустріч є першою сходинкою у налагодженні дружніх відносин між бібліотеками міст Полтави та Олешниці.