Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Фотороботи літературних героїв


Коли ми читаємо книгу, уявляємо, як виглядають літературні герої – так працює наш мозок під час читання, і так розвивається людська уява. Інший, схожий або несхожий образ ми бачимо в кіно, коли дивимось екранізацію фільму. Адже режисер обирає акторів за своїм власним уявленням персонажа книги. Часто ми дивуємось коли наші уявлення не співпадають.

Американський художник та режисер Браян Джозеф Девіс, який живе в Брукліні, вирішив створити цифрові портрети героїв книг за їхніми описами у книгах. Девіс придумав зробити цілу серію фотороботів. Як пояснює сам художник, він хотів показати, що образи літературних героїв в екранізаціях відрізняються від образів описаних письменниками в книгах. А можливо, навпаки, ви побачите схожість акторів з комп’ютерною версією?

Процес створення абстракції відбувається приблизно наступним чином — процесор зчитує інструкції з оперативної пам’яті і віддає інформацію операційній системі, яка, в свою чергу, передає її на монітор, який з нулів та одиниць малює картинку. Повертаючись до прикладу з читанням, ми бачимо, що відбувається щось дуже схоже. Людина зчитує текст, інформація передається до мозку, а мозок, в свою чергу, створює в уяві певні образи.

Для складання фотороботів Брайн Девіс використовував те ж програмне забезпечення, що і поліція США. Дивіться відеопрезентацію, яку створили для вас працівники бібліотеки-філії №2 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ,  та порівнюйте свої враження.