Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Фотопроєкт «Мати – це весь світ, що був і буде» в Німеччині


Унікальний виставковий фотопроєкт Департаменту культури, молоді та сім'ї Полтавської міської ради «Мати – це весь світ, що був і буде», в якому взяли участь мами загиблих полтавських героїв, зараз демонструється в місті-побратимі Полтави Ляйнфельден-Ехтердінгені, Німеччина.

Окрім фото, ця ініціатива зібрала разом творчі доробки Полтавських дитячих мистецьких шкіл та патріотичні сувеніри. На виставці організовано благодійний збір, який буде спрямовано на підтримку сил оборони України. Ця подія є чудовим прикладом міжнародної солідарності та культурного обміну, що важливо як ніколи в часи випробувань.

Виставка триватиме з 24 вересня по 6 жовтня з 9:00 до 17:00 за адресою Neuer Markt 1 місто Ляйнфельден.

Дякуємо та доземно вклоняємося кожній мамі наших героїв!

Обпалені війною, але з гарячим серцем, великою внутрішньою силою, вірою та героїзмом українські мами! Кожна з вас здійснила подвиг, виховавши своїх дітей-патріотів! Немає нічого сильнішого за мамину молитву і немає любові вищої та жертовнішої за материнську: довічної, непідкупної, істинної.
Шана і вдячність вам!

Сама ідея проєкту виникла ще у січні цього року під час відкриття виставки заслуженого майстра народної творчості України, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, дослідниці традиційної вузлової ляльки Наталії Свиридюк. Адже з давніх-давен мотанки вважаються родинними оберегами українців.

Щира подяка професіоналам, які відгукнулися та долучилися до проєкту. Це:
- фотографи: Аліна Біленька, Ігор Свіколкін, Ольга Мозок та Ксенія Цуканова;
- візажисти: Вікторія Жирова, Ганна Будущева-Довгаль, Надія Кузнєцова.

Особлива подяка управлінню культури міста Ляйнфельден-Ехтердінген та особисто пані Алені Треніній.