Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Фестивалі - нові культурні можливості для громад


Перший фестиваль-конкурс Полтавської міської територіальної громади, що організували в старостатах, пройшов у Тахтаулово. При нагоді дякуємо першому заступнику міського голови Валерію Пархоменко за увагу до наших заходів, сприяння у проведенні та допомогу в організації транспорту.
Присвячений фестиваль-конкурс пам'яті козацького літописця Самійла Величка, що жив та працював (і ймовірно похований) саме на Тахтаулівській землі. Організатором та ідейним натхненником фестивалю стала Тахтаулівська філія ЦКД під керівництвом Раїси Лизун.


Захід розпочався урочистостями біля Меморіального комплексу слави українського козацтва. Адже саме в цій царині відомий Величко, як автор першого систематичного викладу історії української козацької держави. Директорка ЦКД Оксана Михайленко нагадала присутнім про важливість спадщини Самійла Величка, а староста Тахтаулівського старостинського округу Сергій Антонюк та керівник пошукового загону «Чураївна» Ніна Четверило поділилися цікавими фактами з життя видатного літописця. Вшанування пам'яті загиблих козаків завершилося покладанням квітів до меморіалу.


Дійство на сцені розпочалось театралізованою постановкою від Народного театру «На Павленках» - «Крізь глибину століть», головним героєм якої був сам Самійло Величко.


Конкурсну частину фестивалю відкрив перший заступник міського голови Валерій Пархоменко, який подарував фестивалю-конкурсу почесну книгу гостей, та заступниця міського голови Тетяна Бардіна. У фестивалі взяли участь 7 колективів Полтавської громади, загалом 154 учасники віком від 4 до 80 років. Журі оцінювало таланти конкурсантів у 4х конкурсних епізодах, серед яких знання про Самійла Величка та приготування козацької каші. Переможцем стала Гожулівська філія, друге місце отримала Тахтаулівська філія, а третє – Сем'янівська філія. Символом фестивалю став перехідний кубок-булава, яка передаватиметься щороку від переможця до переможця.


Протягом фестивалю гості мали можливість відвідати виставку-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва, скуштувати смаколики від місцевих підприємців та зробити світлини на тематичних фотозонах. Для наймолодших гостей працівники краєзнавчого музею організували майстер-клас із виготовлення козацького човна «Чайка», а учні Тахтаулівського НВК підготували виставку «Дари осені».


Організатори висловлюють щиру подяку ЗСУ, всім учасникам та партнерам за можливість провести цей захід!
Знаємо, що фестиваль стане гарною традицією Тахтаулівської філії, яка і надалі сприятиме розвитку культури та історичної пам’яті нашої громади.