Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

День вишиванки в музеї В.Г.Короленка


День вишиванки в Україні відзначається щороку у третій четвер травня. Вперше його святкували в 2006 р.


У родині Володимира Короленка завжди шанували вишивальні традиції України. На фото ще зовсім молодий майбутній письменник постає у вишиванці. Мабуть, ця сорочка із його батьківщини – Волинського краю – зігрівала юнака в роки якутського заслання. Доньки письменника теж носили українські народні строї і це теж закарбовано на фото, що знаходиться у літературній експозиції.


Свято вдалося на славу, допомогла в цьому й гарна сонячна погода. Імпровізована сцена була розгорнута на подвір’ї короленківської садиби. У концертній програмі з великим успіхом виступили діти – вихованці Творчого центру Наталії Май та старші жінки – учасниці ретроколективів (ансамбль народного танцю «Панянка», історично-бального танцю «Полонез») Центру культури та дозвілля. Приємну атмосферу дійства доповнив вальс у виконанні Антоніни Мирінець з патріотичною кицею на ім’я Джилія на руках. Гості свята могли оглянути також виставку вишиваних нарядів киці.


Після концерту відбулися майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки та сорочки-вишиванки. Працівникам музею у роботі з малечею охоче допомагав волонтерський загін «Турбота» Полтавського базового медичного коледжу.