Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

День відкритих дверей «Бібліотека і книга - стежка в майбутнє»


30 вересня вся читаюча Україна святкуватиме Всеукраїнський день бібліотек. Тому напередодні цього свята до нашої бібліотеки-філії №12 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ з привітаннями завітали першокласники ЗОШ №20. Приємна і щира атмосфера сьогодні заполонила святкову читальну залу бібліотеки. Діти прийшли на свято з подарунками – книжечками, які ми радо прийняли та зробили наліпки «дарую цікаву книгу» і будемо надалі видавати своїм читачам.


Ми також підготували цікаву програму.
Познайомили дітлахів з відділами бібліотеки, а також розповіли про історію створення книги й спробували разом перелічити з яких матеріалів виготовлялися книги до наших часів. Для закріплення ми всі переглянули відео «Історія виникнення книги» та «Бібліотеки світу», а також зображення самих великих і малих книг. Далі ми запропонували переглянути Книжкову виставку-інсталяцію «Веселою книжковою дорогою», та познайомитися з цікавими енциклопедіями, книгою рекордів Гіннеса, самими великими й самими маленькими книгами нашого закладу. Не залишилися дітлахи й без музичного подарунку, адже свято і музика завжди гарне поєднання.


На згадку про чудове книжкове свято ми разом зробили фото та посмакували солодощами. Отже «Читати та відвідувати бібліотеку - це круто!»