Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Цвіте над світом українська вишиванка


За міні-проектом «Добрі звичаї нашого народу»

Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки, цього року цей день припадає на 16 травня. Це свято української душі, адже з кожним роком все більше зростає етнічна свідомість нашого народу, посиленням його інтересу до традицій, історії та культури своїх предків. Тому сьогодні бібліотека-філія №12 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ, запросила на народознавчу годину «Цвіте над світом українська вишиванка», наших читачів, третьокласників ЗОШ №20. На огляд користувачам працівники бібліотеки створили інсталяцію зі старовинних вишиванок та рушників.

Чимало цікавого та корисного дітям розповів завідувач сектору соціокультурної діяльності Центральної бібліотеки Полтавської МТГ Олексій Орел. Це і про історію створення свята вишиванки, народні традиції, орнаменти та кольори виробів. Та родзинкою заходу стала професійна вишивальниця-майстриня Дрозд Любов Максимівна з територіального центру соціального обслуговування Подільського району м.Полтави. Вона продемонструвала свої яскраві творчі вироби, від яких діти були в захваті.

Під час заходу діти подарували присутнім вірші про вишиванку, та брали участь у грі-пазлі «Вишивана карта України».

По закінченню народознавчої години, навіть хлопчики захотіли навчитися техніці вишивання. День вишиванки – це не просто привід показати красу свого вишитого спадку, а й можливість з гордістю сказати: «Я – українець/українка, це моя історія та культура, і я нею пишаюся».