Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Борітеся – поборете!


Травень багатий на події. Саме цього місяця Україна та світ знову згадує Великого Пророка України - Тараса Шевченка. Адже саме 22 травня 1861 року Тарас Шевченко спочив на Чернечій горі у Каневі. Помер 47-річний Великий Українець у Санкт-Петербурзі, де його спочатку і поховали. Але друзі Тараса Григоровича Шевченка виконали його «Заповіт»: «Як умру, то поховайте мене на могилі серед степу широкого на Вкраїні милій...».


Напередодні 163-ої річниці перепоховання Кобзаря на українській землі в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ відбулася презентація книги «Три літа». Презентацію пройшла за сприяння Полтавського обласного об’єднання «Просвіта» та його голови Миколи Кульчинського.


«Три літа» - це нове, доповнене видання 10-річної давності, яке Полтавська «Просвіта» присвятила 200-річчю від дня народження Пророка. Книга видана з тиражом у тисячу примірників. У збірці не лише твори Шевченка, а й про Шевченка.

Учасниками зустрічі стала учнівська молодь, ті, хто за словами Миколи Кульчинського, найбільше потребує нині Шевченкового слова, усвідомлення повною мірою величі ідей Шевченка, щоб вирости гідними людьми і вірними синами і доньками нашого народу. Ми впевнені, що українці виконають заповіт Великого Тараса. Ми переможемо. Україна постане такою, якою її хотів бачити Шевченко – сильною, заможною країною щасливих та вільних людей.
А наприкінці зустрічі кожен з її учасників отримав примірник книги у подарунок.