Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Більбоке – французька іграшка-забавка


Більбоке – французька іграшка-забавка

Як зробити відпочинок дітей влітку цікавим та корисним? Це питання цікавить багатьох. Свій варіант відповіді на нього мають і працівниці бібліотеки-філії № 11 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ.


Зокрема вони пропонують батькам, їхнім бабусям і дідусям, освоїти разом із дітьми старовинну французьку гру більбоке («спіймай м’ячик»). Вона буде корисною для розвитку у дітей спритності, окоміра, швидкості реакції, координації та наполегливості.


Завдання гравця полягає в тому, щоб розгойдати та підкинути м’ячик на шнуркові, а потім спритним рухом влучити ним у чашу. Сталих правил гри не існує. Кількість учасників теж не має значення – цікаво буде і одній дитині, і двом, і п’ятьом. Можна грати одночасно у кілька більбоке, або в один по-черзі.


Якщо додати до гри елемент змагання, то виграє той, хто перший влучить у чашу, або у кого буде більше влучань підряд. Можна порахувати влучання за певний проміжок часу. Та в будь-якому випадку, гравцям доведеться неабияк постаратися, щоб домогтися відмінного результату.
На майстер-класі у книгозбірні бібліотекарка Світлана Городинська навчила дітей, як зробити таку іграшку. Для цього використали порожню пластикову пляшку, яйце від кіндер-сюрпризу, синельний дріт, кольоровий папір і шпагат. Деталі з’єднували між собою за допомогою скотчу. До речі, яйце з-під кіндер-сюрпризу перетворили на веселого восьминога.


Дітям надзвичайно сподобалося нова гра, а їхнім батькам – презентована в бібліотеці для дорослих та юнацтва книжкова виставка «Bonjour, la France!», на якій представлені книжки про історію Франції, класичні та сучасні твори французьких авторів.