Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Арт-терапія без кордонів


Сьогодні важко когось здивувати словосполученням «арт-терапія», цей термін надзвичайно модний. Арт-терапія набирає обертів в усьому світі: люди у вільну хвилину сідають не за комп'ютери, а беруть пензлі, фломастери, олівці та малюють. Малювання і розфарбовування картинок, освоєння різних технік малюнка, відволікають від повсякденних думок, допомагають подолати страхи, невизначеність, тривогу та отримати нові емоційні ресурси.


В цьому щоразу переконуються учасники майстер-класів з арт-терапії, що проходять в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ в рамках заходів психолого-мистецького циклу в межах Програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.


Такі групові заняття для зняття стресу допомагають «пригадати» учасникам їхні сильні сторони, навчитися презентувати себе іншим, хвалити себе (що ми дуже рідко робимо у житті!). Зокрема, позитивне спілкування групи з арт-терапевтом, завжди створює неповторну атмосферу, сприяє емоційному взаємозбагаченню, зняттю психоемоційної напруги та дозволяє учасникам заходу трансформувати власний травматичний досвід з переходом у позитивне русло.