Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Активний тиждень пройшов у філіях ЦКД


Вишиванками надихались, емоції досліджували, спортом займались та східні танці вивчали. Активний тиждень пройшов у філіях Центру культури та дозвілля.

Благодійний захід «Сорочку мати вишила мені» об'єднав громаду у Пальчиківській філії, аби підтримати наших захисників. Відвідувачі мали змогу знайти корисні цікавинки на благодійному ярмарку та надихатись виступами юних талантів творчих колективів філії та запрошеної гості з Новосанжарської громади Зої Савченко. Завдяки донатам змогли зібрати 17925 грн.

Біологічненська філія організувала фотопроєкт для жителів громади, де була можливість зробити родинні знімки у традиційному народному вбранні у Світлиці українського побуту, що віднедавна діє у філії. На проєкт організаторів надихнули люди, які принесли у світлицю вишиті сорочки, яким понад 100 років, глечики, макітри та інший посуд. Тож усі учасники заходу наповнилися позитивними емоціями, відчули цінність приналежності до української нації.

З особливостями вишивання національного одягу ознайомились у Бричківській філії на етнографічному вечорі «А вишиванка – долі оберіг». Присутні за допомогою інтерактивної гри дізнались про стилі та традиційні орнаменти української вишивки різних регіонів України, матеріали, що використовуються, коли і як правильно вишивати.

В Івонченцівській філії провели флешмоб «Дефіле у вишиванках на велосипедах»: жителі громади у національному одязі проїхали мікрорайоном та зробили фото на пам'ять, популяризувати одягати вишиванки не лише з нагоди.

А також вчились правильно давати вихід емоціям діти у Гожулівській філії на психологічному тренінгу «Твоя сила», який допоміг дізнатись більше про емоційний інтелект та зрозуміти, що будь-які емоції це НОРМАЛЬНО. А в Семʾянівській філії пройшов відкритий тенісний турнір для дітей. Юні учасники з азартом змагались, випробовуючи свої сили та удосконалюючи навички. Переможці були нагороджені грамотами та медалями.

Східними танцями на презентаційному занятті студії «Лейла» надихались місцеві мешканки у Тахтаулівській філії, із задоволенням вивчаючи техніки східної культури. Попри відсутність досвіду, учасниці демонстрували чудове відчуття ритму, музики та танцю, а після заняття вирішили доєднатись до творчого колективу студії.

Ось так проводять своє дозвілля жителі громади у філіях Центру культури та дозвілля. І нехай творчий сезон добігає кінця, попереду ще багато цікавих заходів.