Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

85 років доброти


Під такою назвою відкрилася фотовиставка Сергія та Іллі Назаркіних у музеї Володимира Короленка. Виставка приурочена до Міжнародного дня музики і присвячена ювілею Германа Юрченка. Герман Юрійович Юрченко, заслужений діяч мистецтв, народний артист України протягом 33 років очолював обласну філармонію, деякий час був заступником директора Палацу дозвілля «Листопад», а в молоді роки, отримавши призначення у Полтаву після закінчення Харківської консерваторії, разом із дружиною мешкав на службовій квартирі на території садиби Короленка у будинку Будаговського.
На виставці представлені як фото культурних подій останніх років, так і архівні фото із родинного зібрання музиканта.


Ювіляра привітали колеги, друзі, знайомі. Прозвучали слова вдячності за те, що кілька поколінь полтавців навчилися розуміти класичну музику завдяки маестро, його особистим дружнім зв’язкам із відомими композиторами та виконавцями, яких він запрошував виступити у нас. Нещодавній унікальний освітній проект «Уроки доброти» Германа Юрченка теж став вельми успішним, мав великий суспільний резонанс.


Юні музиканти із Полтавської міської школи мистецтв «Малої академії мистецтв» ім. Раїси Кириченко (фортепіанний відділ) потішили ветерана музичної культури старанним виконанням інструментальних номерів. Сів за рояль і сам Герман Юрійович. У його виконанні прозвучав знаменитий полонез «Прощання з Батьківщиною» Огінського.


Завершилася творча зустріч традиційним короленківським чаюванням.